Hvala ti na glasu

Ogulin

Grad s 10 000 – 35 000 stanovnika

Podijeli na društvenim mrežama i pozovi prijatelje da glasuju!

Pogledaj rang-listu

O sustavu glasovanja

Kako biste glasovali za svoj grad, potrebno se prijaviti preko profila na Facebooku, a jedna osoba može glasovati jednom dnevno.

Ove godine za aktivnu zonu možete glasovati u tri kategorije gradova: gradovi do 10 000 stanovnika, gradovi od 10 000 do 35 000 stanovnika te gradovi s više od 35 000 stanovnika*. Sustav glasovanja svim gradovima omogućuje ravnopravan položaj. Za gradove u kojima je Coca-Cola 2016. već postavila aktivne zone nije moguće glasovati.

Vježbališta na otvorenome uredit će se u gradovima koji u svakoj od kategorija osvoje najveći broj glasova i to u četiri grada do 10 000 stanovnika, tri grada od 10 000 do 35 000 stanovnika i tri grada s više od 35 000 stanovnika. Rang-lista gradova uspostavlja se na temelju omjera broja glasova za pojedini grad i broja mrežnih priključaka u njemu**, koji se množi sa stupnjem razvijenosti toga grada***. Stupanj razvijenosti koristi se u izračunu poretka gradova kako bi se unutar svake od kategorija podržao i razvoj slabije razvijenih područja te u njima podigla kvaliteta života.

*Kategorizacija je napravljena na temelju Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi u suradnji s partnerom projekta Udrugom gradova u Republici Hrvatskoj.

**podaci Državnog zavoda za statistiku prema popisu stanovništva iz 2011.

***podaci Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije o ocjenjivanju i razvrstavanju jedinica lokalne samouprave prema razvijenosti.

O projektu

Coca-Colin sustav u Hrvatskoj nastavlja s projektom izgradnje vježbališta na otvorenome, tzv. aktivnih zona, te će ove godine postaviti njih još deset diljem Hrvatske. O gradovima u kojima će se urediti nove aktivne zone glasovanjem ponovno odlučuju sami građani, a njihovim se uređenjem želi pridonijeti obogaćivanju sadržaja lokalnih zajednica te građane potaknuti na redovito vježbanje i rekreaciju.

Saznaj više