O projektu

Sjajno je biti aktivan! Priključi se projektu Pokret za radost i svojim primjerom potakni druge na aktivan život!

O projektu

Pokret za radost projekt je koji provodi Coca-Colin sustav u Hrvatskoj u suradnji sa stručnjacima s Kineziološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u cilju poticanja aktivnih životnih stilova i promocije važnosti redovitoga kretanja.

Projekt Pokret za radost još je jedan od pokazatelja strateške usmjerenosti Coca-Cole u Hrvatskoj poticanju kretanja i aktivnih životnih stilova. Njime želimo potaknuti građane na kretanje, a time potičemo i dobro raspoloženje, što je u skladu s filozofijom naših robnih marka koje promiču optimizam i radost.

Od prošle godine u okviru projekta Pokret za radost, a u suradnji s Kneziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, provodimo mjerenje tjelesne spreme građana. S pomoću podataka o indeksu tjelesne mase, postotku masnoće u tijelu, krvnome tlaku i broju otkucaja srca u mirovanju, dobiva se procjena zdravstvenoga stanja ispitanika te daje preporuka za daljnji oblik kretanja i tjelovježbu.

Prošle godine provedeno je preko 800 mjerenja koja su jasno pokazala da je velik dio građana Hrvatske zbog manjka tjelesne aktivnosti prema određenim pokazateljima izložen riziku od pojave različitih bolesti. Kako tjelesna aktivnost povoljno utječe na vrijednosti svih navedenih pokazatelja, opravdano je zaključiti kako bi različiti oblici tjelesne aktivnosti, prilagođeni osobnomu životnom stilu, trebali pronaći važno mjesto u svakodnevnici te biti sastavnim dijelom programa sprečavanja bolesti i očuvanja zdravlja stanovništva Republike Hrvatske.

04.11.2017.

Donjostubičani dobili vježbalište na otvorenome

Glasovanjem su se u projektu Pokret za radost Donjostubičani izborili za uređenje vježbališta na otvorenome, jednoga od ukupno jedanaest koje Coca-Cola otvara do kraja ove godine

POGLEDAJ
01.11.2017.

Petrinja dobila vježbalište na otvorenome

Glasovanjem u projektu Pokret za radost stanovnici Petrinje izborili su se u svome gradu za uređenje vježbališta na otvorenome, jednoga od ukupno jedanaest koje Coca-Cola otvara do kraja godine

POGLEDAJ
Pogledaj sve vijesti