16.10.2017.

Daruvar postao vlasnikom Coca-Coline aktivne zone

Kako bi grad obogatila novim sadržajem i mjesno stanovništvo potaknula na redovitu aktivnost, Coca-Cola HBC Hrvatska uredila je vježbalište na otvorenome u Rimskoj park-šumi, omiljenomu mjestu okupljanja Daruvarčana. Oni su se za svoju aktivnu zonu izborili glasovanjem putem digitalne platforme Coca-Colina projekta Pokret za radost u sklopu kojega se do kraja ove godine uređuje još deset aktivnih zona u Hrvatskoj.

„Ovom prigodom čestitam Daruvarčanima na aktivnoj zoni i zahvaljujem im na zanimanju i upornosti koju su pokazali tijekom glasovanja. Upravo zahvaljujući njima Daruvar danas dobiva novo mjesto za vježbanje, čime vjerujemo da smo uspjeli pridonijeti podizanju kvalitete života u vašoj sredini. Hvala i mjesnim vlastima koje su prepoznale ovaj projekt i pomogle nam u postavljanju aktivne zone. Sprave su za vježbanje prilagođene svim dobnim skupinama, stoga vjerujem da će se velik broj građana aktivno uključiti u vježbanje i da će aktivna zona uvijek biti puna“, izjavio je tijekom otvorenja vježbališta Stijepan Petrović, područni voditelj prodaje za istočnu Hrvatsku iz Coca-Cole HBC Hrvatska.

Aktivna zona obuhvaća ukupno šest sprava za vježbanje različitih namjena kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a moći će ih upotrebljavati svi zainteresirani za aktivan život – od umirovljenika do profesionalnih sportaša – bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti. Nakon otvorenja sve se aktivne zone, pa tako i daruvarska, predaju u trajno vlasništvo lokalnim zajednicama.

Vrpcu kojom je otvorena aktivna zona u Daruvaru svečano je prerezao daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček istaknuvši: „Iznimno mi je drago što je Daruvar jedan od gradova koji dobiva svoju aktivnu zonu i ovim putem zahvaljujem Coca-Coli što nam na stalno korištenje predaje ovo lijepo vježbalište. Vjerujem da će mnogi naši sugrađani sada imati dodatni razlog da još više svojega slobodnog vremena provode aktivno u prirodi te da će zona postati mjesto njihova svakodnevnoga sastajanja. Zahvaljujem, naravno, i dragim sugrađanima na zauzetosti koju su pokazali kako bi Daruvar učinili bogatijim za još jedan rekreacijski sadržaj.“

Bivši rukometni reprezentativac i veleposlanik projekta Mirza Džomba pokazao je nekoliko vježba na novopostavljenim spravama i izrazio zadovoljstvo što je već drugu godinu dijelom ovoga projekta. „Kretanje i vježbanje trebali bi postati navikom i dijelom života svakoga od nas, stoga se nadam da će Daruvarčani na vježbalište svakodnevno dolaziti s jednakom odlučnošću koju su pokazali tijekom glasovanja. Tjelovježba donosi niz dobrobiti našemu cjelokupnom zdravlju, a ovaj mi je projekt prilika da o tome poučim sve one kojima je potreban dodatan poticaj da aktiviraju svoje tijelo i učine nešto dobro za svoje zdravlje.“ Uz Mirzu Džombu veleposlanica je projekta i televizijska voditeljica Antonija Blaće.

Projekt je uređenja aktivnih zona Coca-Cola pokrenula prošle godine u okviru društveno-odgovornoga projekta Pokret za radost kad je uređeno prvih deset vježbališta na otvorenome. Osim u Daruvaru aktivne su zone ove godine uređene u Bjelovaru, Vrlici, Labinu, Vinkovcima i Zagrebu, a do kraja 2017. pridružit će im se Donja Stubica, Stari Grad, Supetar, Petrinja i Sisak. Digitalna platforma putem koje se odlučivalo o odabiru gradova ove je godine zabilježila gotovo 500 000 glasova iz cijele Hrvatske. Takav je izvrstan odziv ujedno bio potaknut pozitivnim povratnim informacijama zadovoljnih korisnika vježbališta na otvorenome koja su lani otvorena u Drnišu, Slunju, Hrvatskoj Kostajnici, Pleternici, Vrgorcu, Cresu, Imotskome, Visu, Komiži i Kninu.

Partneri su projekta Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu su dali i Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

Fotogaleriju s otvorenja aktivne zone u Daruvaru možete pogledati ovdje.