04.11.2017.

Donjostubičani dobili vježbalište na otvorenome

U sklopu društveno odgovornoga projekta Pokret za radost Coca-Cola HBC Hrvatska otvorila je najnovije vježbalište na otvorenome u Parku Maksimilijana Vrhovca u Donjoj Stubici, a sve kako bi se obogatili gradski sadržaji i unaprijedila kvaliteta života lokalne zajednice. To je još jedna u nizu otvorenih aktivnih zona koje Coca-Cola do kraja godine uređuje u Hrvatskoj, a o Donjoj Stubici kao jednomu od ukupno jedanaest pobjednika odlučili su građani glasovanjem na digitalnoj platformi projekta.

„Sretni smo što smo aktivnu zonu dobili priliku otvoriti u Donjoj Stubici te ovom prilikom zahvaljujem mjesnim vlastima na potpori. Uvjeren sam da će novootvoreno vježbalište biti jedno od omiljenih mjesta brojnih mjesnih zaljubljenika u sport, ali i da će privući nove, buduće rekreativce. Budući da su se Donjostubičani sami zauzeli i glasovanjem sve to omogućili, ne sumnjam da će upravo to biti svojevrsnom sportskom donjostubičkom oazom“, poručio je na otvaranju vježbališta Hrvoje Stakor, rukovoditelj Službe za operativnu prodaju Coca-Cole HBC Hrvatska.

Vježbalište se na otvorenome sastoji od šest različitih sprava kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a Coca-Cola cjelokupnu aktivnu zonu predaje Donjostubičanima u trajno vlasništvo. Korištenje vježbališta besplatno je i dostupno svima – od umirovljenika do profesionalnih sportaša – bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti.

Devetu od ovogodišnjih jedanaest Coca-Colinih aktivnih zona svečanim je rezanjem vrpce otvorio donjostubički gradonačelnik Nikola Gospočić pritom izjavivši: „Vrlo mi je drago što su naši građani prepoznali važnost i vrijednost ovakve inicijative kojoj je potencijal nemjerljiv kad je u pitanju unaprjeđenje kvalitete života svih nas. Čestitam im što su svojim glasovima u jakoj konkurenciji ostalih gradova kandidata doprinijeli obogaćenju Parka Maksimilijana Vrhovca, jednoga od omiljenih gradskih okupljališta.“

Proslavljeni rukometni reprezentativac i veleposlanik projekta Mirza Džomba na novopostavljenim je spravama demonstrirao sve mogućnosti vježbališta i pritom je izrazio zadovoljstvo što je dio projekta kojemu je glavni cilj poticanje stanovništva na aktivnost. „Kretanje i vježbanje trebali bi postati navikom i dijelom života svakoga od nas, stoga se nadam da će Donjostubičani na vježbalište svakodnevno dolaziti s jednakom odlučnošću koju su pokazali tijekom glasovanja. Tjelovježba donosi niz dobrobiti našemu cjelokupnom zdravlju, a ovaj mi je projekt prilika da o tome poučim sve one kojima je potreban dodatan poticaj da pokrenu svoje tijelo i učine nešto dobro za svoje zdravlje“. Uz Mirzu Džombu, veleposlanica je projekta i televizijska voditeljica Antonija Blaće.

Coca-Cola je pokrenula projekt uređenja aktivnih zona prošle godine kad je otvoreno prvih deset. Osim u Donjoj Stubici vježbališta na otvorenome ove su godine uređena u Labinu, Zagrebu, Vinkovcima, Vrlici, Daruvaru, Bjelovaru, Sisku i Petrinji, a do kraja 2017. pridružit će im se Supetar i Stari Grad. Digitalna platforma putem koje se odlučivalo o odabiru gradova ove je godine zabilježila gotovo 500 000 glasova iz cijele Hrvatske. Takav je izvrstan odaziv ujedno bio potaknut pozitivnim povratnim informacijama zadovoljnih korisnika vježbališta na otvorenome koja su lani otvorena u Drnišu, Slunju, Hrvatskoj Kostajnici, Pleternici, Vrgorcu, Cresu, Imotskome, Visu, Komiži i Kninu.

Partneri su projekta Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu su dali i Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

Fotogaleriju pogledajte ovdje.