15.05.2016.

Matt Marenić o vježbalištima na otvorenom – aktivnim zonama

Ljeto je sve bliže, a mi se nismo počeli znojiti u teretani da bi izgledali vitki i zategnuti kako to razni časopisi i oni koji misle da su slavni pokazuju.

Naravno sasvim je svejedno kako ćemo izgledati ovo ili bilo koje buduće ljeto. Također trebamo početi i malo više filtrirati što nam tko kaže jer prvenstveno se moramo osjećati dobro u svojoj koži.

Ono što je svakako preporučljivo da smo aktivni par dana u tjednu. Nije bitno hoće li to biti trčanje, hodanje, teretanu ili nešto peto, bitno je da nas to usrećuje. Kada smo aktivni hranimo sebe i svoje tijelo pozitivnom energijom koju često gubimo na poslu, a ponekad i na osobe koje nas tu dragocjenu energiju oduzimaju.

Kada sam već spomenuo teretanu, imam osobno veliku averziju od nje. Glavni razlog tome je zagušljivost, ostatak tuđeg znoja na spravama i ona dva nabildana lika koji se stalno gledaju u ogledalo dok ispuštaju trudničke zvukove. Pokušao ići mjesec dana tijekom jedne zime i odlučio da mi je draže smrzavati se vani na otvorenom dok trčim svojim rutama.

Zapravo kada razmislim uopće mi vani nije hladno niti za vrijeme debelog minusa kada se dobro zagrijem. Mogu bez problema potvrditi da me trčanje zimi fizički i mentalno osnažilo. Možda je vrijeme da se i teretana premjesti van na otvorenom da se svi možemo osnažiti.

Ovo što sam spomenuo nije neka fantazija nego projekt koji se zove “Pokret za radost aktivne zone”. Da ne pričam bedastoće svatko može provjeriti na web stranci. Na dogovorenoj lokaciji koje je obično lako dostupna svima postave se sprave za vježbanje na kojim onda svi mi možemo jahati i koristiti ih da bi se osjećali bolje i pri tome napravili nešto zdravo za sebe i svoje tijelo. Treba spomenuti da je vježbanje na lokacijama aktivnih zona besplatno, tako da svatko može uštedjeti poprilično dobru svotu na nekoj godišnjoj bazi.

Ostatak teksta pročitajte u cijelosti na blogu Matta Marenića.