09.06.2015.

Nagrađena dugogodišnja potpora Coca-Cole Plitvičkome maratonu

Plitvice/Zagreb, 7. lipnja 2015. – Tradicionalni plitvički maraton, koji se ove godine održava trideseti put, privukao je više od dvije tisuće i petsto ljudi, a otvorili su ga ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i ravnateljica Nacionalnoga parka Plitvička jezera Natalija Božičević. Uoči početka ministar Zmajlović poručio je da je ta utrka odličan primjer razvoja turizma i promicanja aktivnih životnih stilova te uručio priznanje osobama i tvrtkama zaslužnim za njegovo održavanje. Tom je prilikom Coca-Coli HBC Hrvatska dodijeljeno posebno priznanje za dugogodišnju potporu razvoju i organizaciji Plitvičkoga maratona.

Na Plitvičkome maratonu bilo je više od dvije tisuće i petsto sudinika

Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša i prirode, i Slavica Tomić iz Coca-Cole

„Već dugi niz godina sa zadovoljstvom podupiremo Plitvički maraton te već tradicionalno mnoge generacije trkača i trkačica osvježavamo našim pićima i sudjelujemo u promociji kretanja i aktivnih životnih stilova. Kretanje neizostavno znači i dobro raspoloženje, što je u skladu s projektom Pokret za radost, kojim želimo potaknuti što više građana na aktivnost”, rekla je voditeljica odnosa sa zajednicom Slavica Tomić.

Natalija Božičević, ravnateljica Nacionalnoga parka Plitvička jezera dodijelila je Coca-Coli posebno priznanje za doprinos Plitvičkome maratonu

Na Plitvički maraton došlo je više od dvije tisuće i petsto ljudi, a sudionici su mogli sudjelovati u nekoj od triju utrka - maratonu (42 kilometra), polumaratonu od 21 kilometra te utrci od 5 kilometara, ali i bogatome zabavnom programu i mjerenju tjelesne spreme organiziranomu u okviru projekta Pokret za radost. Plitvički maraton bio je prigoda za nastavak aktivnosti u okviru ovogodišnjega izdanja projekta Pokret za radost, koji Coca-Cola u Hrvatskoj provodi u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Na Plitvičkome maratonu organizirano je mjerenje tjelesne spreme. Tim Pokreta za radost zainteresiranim je sudionicima maratona mjerio indeks tjelesne mase, postotak masnoće u tijelu, krvni tlak i broj otkucaja srca u mirovanju. S pomoću tih podataka okupljeni su stekli uvid u stanje svoje tjelesne spreme te su u skladu s tim dobili i preporuke za kretanje i tjelovježbu.

Mjerenje tjelesne spreme provodi se u okviru projekta Pokret za radost

Sudionici i gledatelji Plitvičkoga maratona mogli su izmjeriti svoju tjelesnu spremu

Velika završnica projekta Pokret za radost održat će se 19. rujna na Kineziološkome fakultetu, kad će se građani moći uključiti u niz besplatnih zabavnih, sportskih i obrazovnih aktivnosti povezanih s kretanjem pod nadzorom stručnih instruktora. Sve pojedinosti o događanju i ostalim aktivnostima u okviru projekta moguće je doznati na stranicama Pokret za radost na Facebooku i Instagramu te na internetskoj stranici www.pokretzaradost.hr.

Tim Pokreta za radost dijelio je medalje nauspješnijim sudionicima Plitvičkoga maratona

I zaposlenici Coca-Cole s oduševljenjem su se pridružili utrci