10.09.2015.

Obilježite Dan bez pokretnih stepenica u City Centru One

Pokret za radost, koji organizira Coca-Cola u Hrvatskoj u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, već tri godine promiče svijest o važnosti redovitoga kretanja te potiče građane na vježbanje i rekreaciju na otvorenome, a nakratko se iz parkova i dvorana seli - u trgovačke centre.

Kao dio ove inicijative, ali i u sklopu Europskoga tjedna kretanja, u subotu 12. rujna bit će obilježen Dan bez pokretnih stepenica. Na trima lokacijama City Centra u Zagrebu i Splitu zaustavit će se pokretne stepenice, kako bi se posjetitelje potaknulo na kretanje, ali i podsjetilo da su za aktivniji život bitne i male, svakodnevne odluke – poput one hoćete li do sljedećeg kata pješačiti ili se provesti pokretnim stepenicama.

Naime, u istraživanju provedenom ove godine u sklopu Pokreta za radost, u kojem su ispitane navike građana kada je riječ o sportu i aktivnosti, jedan od najčešćih razloga za nekretanje upravo nedostatak vremena. Ovom se aktivnošću želi pokazati kako je prilika za kretanje pregršt, i da one nisu ograničene na sportske dvorane, staze i igrališta.

Stručni tim kineziologa i promicatelja obavljat će ovom prilikom mjerenje tjelesne spreme zainteresiranih te će u skladu s rezultatima mjerenja ispitanicima davati preporuke za kretanje te način rekreacije kojim bi poboljšali svoje tjelesno stanje. Sve osobe koje pristupe mjerenju i koriste se zatvorenim stubištem dobit će i simboličnu nagradu.

Dođite i vi u subotu 12. rujna u trgovački centar City Centar One i obilježite Dan bez pokretnih stepenica!