16.09.2016.

Otvorena Coca-Colina aktivna zona u Pleternici

Pleternica, 16. rujna 2016. – Vježbalište na otvorenome, koje Coca-Cola u Hrvatskoj uređuje u sklopu društveno-odgovornoga projekta Pokret za radost, otvoreno je danas, nakon Drniša, Slunja i Hrvatske Kostajnice, i u Pleternici. Aktivne zone tvrtka uređuje i predaje u vlasništvo lokalnoj zajednici i na korištenje njezinim građanima. Jedna je to od ukupno deset aktivnih zona koje tvrtka namjerava urediti do kraja 2016. diljem Hrvatske.

„Čestitam građanima Pleternice na aktivnoj zoni za koju su se izborili tijekom glasovanja za ovaj projekt kojemu je cilj obogaćivanje sadržaja i unaprjeđenje kvalitete života u lokalnim zajednicama. Zahvaljujem i svim našim partnerima koji su nas podržali prepoznali projekt kao vrijedan doprinos zajednici. Interes za njega od samih je početaka bio izniman, a tijekom glasovanja na mrežnoj stranici zaprimljeno gotovo 400 tisuća glasova. Pokazatelj je to da smo na dobrome putu, te sljedeće godine, kao što smo već najavili planiramo otvoriti dodatnih 10 zona.“ izjavio je na otvorenju vježbališta predstavnik tvrtke Coca-Cole HBC Hrvatska Bruno Jelić.

Aktivne zone obuhvaćaju ukupno šest sprava za vježbanje različitih namjena kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a moći će ih upotrebljavati svi zainteresirani za aktivan život – od umirovljenika do profesionalnih sportaša – bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti. Nakon otvorenja se aktivne zone predaju u trajno vlasništvo lokalnim zajednicama.

„Zahvaljujem mojim sugrađanima koji su se izborili da Pleternica bude među gradovima koji su dobili aktivnu zonu. Ona će vjerujem postati mjesto rekreacije i okupljanja za mnoge moje sugrađane te obogatiti sadržaj našega grada, stoga zahvaljujem i tvrtki Coca-Cola koja je prepoznala potrebu i pokrenula ovu vrijednu inicijativu. Odziv građana na projekt pokazuje da su projekti poput ovoga vrijedan  doprinos svakoj sredini, te će vjerujem razveseliti i ostale gradove koji će se naći na listi dobitnika sljedeće godine“, rekao je dogradonačelnik Pleternice Domagoj Katić.

Otvorenju aktivne zone u Pleternici nazočio je i nekadašnji rukometni reprezentativac i veleposlanik projekta Mirza Džomba koji je nazočnima pokazao nekoliko vježba na novopostavljenim spravama. „Veseli me što sam dio Coca-Colina projekta s obzirom da i sam imam potrebu poticati druge na pozitivne promjene i prihvaćanje novih navika koje poboljšavaju zdravlje, što je cilj i ovoga projekta. Osim toga, on je utoliko važan jer novouređena vježbališta ostaju u trajnome vlasništvu lokalnoj zajednici na korištenje njihovim stanovnicima te svi građani zainteresirani za vježbanje i poboljšanje svoje tjelesne spreme sada imaju  mjesto u svome gradu gdje se mogu rekreirati u svoje slobodno vrijeme.“, izjavio je Mirza Džomba

Partneri Coca-Coline inicijative uređenja aktivnih zona su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu je projektu dalo Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Uz Mirzu Džombu projekt podržava i televizijska voditeljica Antonija Blaće.

Nakon uređenja vježbališta na otvorenome Coca-Cola će u suradnji s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba te Hrvatskim Crvenim križem organizirati i vježbanje pod nadzorom kineziologa te radionice i savjetovanja stručnjaka o uravnoteženoj i kvalitetnoj prehrani.     

Uz Pleterničane, Kostajničane, Slunjane i Drnišane, u čijim su gradovima otvorene, za uređenje su se aktivnih zona izborili i Vrgorčani, Crešani, Imoćani, Višani, Komižani i Kninjani čije otvaranje slijedi u idućemu razdoblju.