27.05.2016.

Produljen rok glasovanja za postavljanje aktivnih zona

Zagreb, 27. svibnja 2016. – Zbog iznimno velikoga interesa i angažmana građana za uređenje vježbališta na otvorenome tzv. aktivnih zona diljem Hrvatske produljen je rok glasovanja do 15. lipnja.  Na mrežnoj je stranici http://pokretzaradost.hr/aktivne-zone/ dosad zabilježeno više od 230 000 glasova, što ukazuje na veliko zanimanje za projekt koji će se nastaviti i sljedeće godine.

Projekt je izgradnje vježbališta na otvorenome Coca-Cola u Hrvatskoj pokrenula u okviru svojega višegodišnjeg projekta Pokret za radost, kojim se građane želi potaknuti na kretanje te ih poučiti o važnosti uravnotežene prehrane i aktivnoga životnog stila. U aktivnim zonama u suradnji s lokalnom zajednicom postavit će se sprave za vježbanje kojima će se moći koristiti svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome, a nakon njihova otvaranja organizirat će se besplatno vježbanje pod nadzorom kineziologa te radionice i savjetovanja o uravnoteženoj prehrani.

Sustav  glasovanja za izbor gradova, odnosno mjesta u kojima će se postaviti aktivne zone osmišljen je tako da svim gradovima omogućuje ravnopravan položaj, odnosno osigurava da manji gradovi ne budu u lošijemu položaju od gradova s većim brojem stanovnika. Pritom se vodi računa i o razvijenosti područja na kojima se nalaze pojedini gradovi. Naime, želja je Coca-Cole i partnera projekta da se njime unaprijedi kvaliteta života i u manjim gradovima te slabije razvijenim područjima.  Do kraja će ove godine tvrtka urediti deset aktivnih zona po Hrvatskoj, a točna će mjesta biti poznata nakon završetka glasovanja sredinom lipnja.

Partneri su Coca-Cole u projektu uređenja aktivnih zona Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a projekt su podržali i Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Veleposlanici su projekta Mirza Džomba, bivši rukometaš  i Antonija Blaće, televizijska voditeljica.

Više podataka o dosadašnjim aktivnostima u okviru projekta, aktivnim zonama i postupku glasovanja te trenutačnomu poretku gradova možete pronaći na društvenim mrežama i mrežnoj stranici http://pokretzaradost.hr/aktivne-zone/.