19.10.2016.

Sedma Coca-Colina aktivna zona otvorena u Imotskome

Danas je u blizini osnovne škole u Imotskome otvoreno Coca-Colino vježbalište na otvorenome, koje su Imoćani osvojili u okviru Coca-Colina društveno-odgovornoga projekta Pokret za radost.

Sedma je to od ukupno deset aktivnih zona koje Coca-Colin sustav u Hrvatskoj namjerava urediti do kraja 2016. diljem Hrvatske.

Prvih šest aktivnih zona otvoreno je u Drnišu, Slunju, Hrvatskoj Kostajnici, Pleternici, Vrgorcu i Cresu, a do kraja godine bit će, uz Imotski, otvorene još tri zone. O mjestima uređenja odlučivali su sami građani na projektnoj mrežnoj stranici na kojoj je zabilježeno gotovo 400 tisuća glasova.

„Čestitam Imoćanima koji su se tijekom glasovanja izborili za dobivanje aktivne zone u svome gradu i tako upotpunili rekreacijsku ponudu Imotskoga. Sprave za vježbanje prilagođene su svim dobnim skupinama, stoga vjerujem da će se velik broj građana aktivno uključiti u vježbanje te da će aktivna zona uvijek biti puna. Veseli nas vidjeti da je projekt Pokret za radost pobudio velik interes lokalnih zajednica što nam je samo dodatan poticaj da u idućoj godini nastavimo s projektnim aktivnostima i otvorimo još deset novih vježbališta“, izjavio je na otvorenju aktivne zone predstavnik tvrtke Coca-Cola HBC Hrvatska Bruno Jelić.

Aktivne zone obuhvaćaju ukupno šest sprava za vježbanje različitih namjena kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a moći će ih upotrebljavati svi zainteresirani za aktivan život – od umirovljenika do profesionalnih sportaša – bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti. Nakon otvorenja aktivne se zone predaju u trajno vlasništvo lokalnim zajednicama.

„Zahvaljujemo tvrtki Coca-Cola što je prepoznala zalaganje naših građana i poklonila nam prostor za vježbanje koji će uvelike pridonijeti kvaliteti života u našoj zajednici. Uvjeren sam da će ovo vježbalište imati mnoge vjerne korisnike kojima ovim putem također zahvaljujem što su se svojom upornošću izborili da Imotski danas dobije vježbalište na otvorenome. Inicijativa poput Coca-Coline u budućnosti bi trebalo biti još više kako bismo sve lokalne sredine potakli da se uključe i prošire sadržaje u gradovima“, rekao je dogradonačelnik Imotskoga Ivan Glibota.

Otvorenje aktivne zone podržao je i nekadašnji rukometni reprezentativac i veleposlanik projekta Mirza Džomba koji je okupljenim građanima pokazao nekoliko vježba na novopostavljenim spravama izrazivši ujedno zadovoljstvo što je dio ovoga projekta.

„Jako mi je drago biti dijelom Coca-Colina projekta Pokret za radost koji mi omogućuje da svoje znanje koje sam stekao tijekom godina kao profesionalni sportaš širim i na druge. Posebno mi je drago što projekt obuhvaća i lokalne zajednice i manje sredine u kojima postoji velika želja za pozitivnim promjenama i novim sadržajima. Uvjeren sam da će ova aktivna zona postati dijelom života naših Imoćana te da će ju svakodnevno posjećivati“, izjavio je Mirza Džomba.

Partneri su Coca-Coline inicijative uređenja aktivnih zona Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu je projektu dalo Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Uz Mirzu Džombu projekt podržava i televizijska voditeljica Antonija Blaće.

Nakon uređenja vježbališta na otvorenome Coca-Cola će u suradnji s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba te Hrvatskim Crvenim križem organizirati i vježbanje pod nadzorom kineziologa te radionice i savjetovanja stručnjaka o uravnoteženoj i kvalitetnoj prehrani.

Uz Imoćane za uređenje aktivnih zona izborili su se i Kostajničani, Pleterničani, Slunjani, Vrgorčani, Drnišani, Cresani, Višani, Komižani i Kninjani, čije otvaranje slijedi u idućemu razdoblju. Projekt će se nastaviti i sljedeće godine kad Coca-Cola HBC Hrvatska namjerava urediti još deset novih zona.