15.09.2016.

Treća Coca-Colina aktivna zona otvorena u Hrvatskoj Kostajnici

Hrvatska Kostajnica, 15. rujna 2016. – Danas je u gradskome parku u središtu Hrvatske Kostajnice otvoreno Coca-Colino vježbalište na otvorenome, koje su Kostajničani osvojili u okviru Coca-Colina društveno-odgovornoga projekta Pokret za radost. Treća je to od ukupno deset aktivnih zona koje Coca-Colin sustav u Hrvatskoj namjerava urediti do kraja 2016. diljem Hrvatske. Prve dvije aktivne zone otvorene su u Drnišu i Slunju, a do kraja godine bit će ih otvoreno još sedam. O mjestima uređenja odlučivali su sami građani na projektnoj mrežnoj stranici na kojoj je zabilježeno gotovo 400 tisuća glasova.

„Iznimno mi je drago da je inicijativa otvaranja vježbališta na otvorenome pobudila veliko zanimanje u lokalnim zajednicama, pa tako i u Hrvatskoj Kostajnici. Čestitam Kostajničanima na velikome trudu koji su uložili kako bi dobili svoju prvu aktivnu zonu te im zahvaljujem što su aktivno podržali projekt Pokret za radost. Obogaćivanjem sadržaja želimo unaprijediti kvalitetu života u lokalnim zajednicama, a velik odaziv i angažman građana dodatan su nam poticaj da s projektom nastavimo i sljedeće godine kad je u planu uređenje novih deset aktivnih zona“, izjavio je na otvorenju vježbališta predstavnik tvrtke Coca-Cola HBC Hrvatska Bruno Jelić.

Aktivne zone obuhvaćaju ukupno šest sprava za vježbanje različitih namjena kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a moći će ih upotrebljavati svi zainteresirani za aktivan život – od umirovljenika do profesionalnih sportaša – bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti. Nakon otvorenja aktivne se zone predaju u trajno vlasništvo lokalnim zajednicama.

„Zahvalni smo tvrtki Coca-Cola što je prepoznala zalaganje naših građana i poklonila nam prostor za vježbanje koji će uvelike pridonijeti kvaliteti života u našoj zajednici. Ovim putem također zahvaljujem i dragim sugrađanima koji su se svojom upornošću izborili da Hrvatska Kostajnica danas dobije vježbalište koje će upotpuniti rekreacijske sadržaje u gradu. U budućnosti bi ovakvih projekata trebalo biti još i više i u svim lokalnim zajednicama“, rekao je kostajnički gradonačelnik Tomislav Paunović.

Otvorenje aktivne zone podržao je i nekadašnji rukometni reprezentativac i veleposlanik projekta Mirza Džomba koji je okupljenim građanima pokazao nekoliko vježba na novopostavljenim spravama izrazivši ujedno zadovoljstvo što je dio ovoga projekta. „Zahvaljujući projektu Pokret za radost i inicijativi Coca-Cole da na ovaj hvalevrijedan način potakne građane da aktivno provode svoje slobodno vrijeme, i Kostajničani su u svoje trajno vlasništvo dobili aktivnu zonu. Nadam se će ovo vježbalište biti mjesto okupljanja svih građana, od onih najmlađih do onih u najboljim godinama.“

Partneri su Coca-Coline inicijative uređenja aktivnih zona Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu je projektu dalo Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Uz Mirzu Džombu projekt podržava i televizijska voditeljica Antonija Blaće.

Nakon uređenja vježbališta na otvorenome Coca-Cola će u suradnji s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba te Hrvatskim Crvenim križem organizirati i vježbanje pod nadzorom kineziologa te radionice i savjetovanja stručnjaka o uravnoteženoj i kvalitetnoj prehrani.     

Uz Slunjane, Drnišane i Kostajničane, u čijim su gradovima otvorene, za uređenje su se aktivnih zona izborili i Vrgorčani, Crešani, Imoćani, Višani, Komižani, Pleterničani i Kninjani te otvaranje novih aktivnih zona slijedi u idućemu razdoblju.