13.10.2017.

U parku Borik Coca-Cola uredila vježbalište na otvorenome

Sportsko-rekreacijski park Borik, omiljeno okupljalište bjelovarskih rekreativaca, od danas Bjelovarčanima aktivnoga duha nudi novo vježbalište na otvorenome. Uredila ga je tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska kako bi mjesno stanovništvo potaknula na redovito vježbanje i više kretanja, a za otvaranje su te aktivne zone zaslužni upravo sami Bjelovarčani. Za nju su se izborili glasovanjem putem projektne digitalne platforme projekta Pokret za radost u sklopu kojega Coca-Cola do kraja godine uređuje još deset aktivnih zona diljem Hrvatske.

„Iznimno mi je drago što aktivnu zonu danas otvaramo u Bjelovaru te ovom prigodom zahvaljujem mjesnim vlastima na potpori. Želja nam je dati doprinos u obogaćivanju društveno korisnih sadržaja u vašemu gradu te u ovaj sportsko-rekreacijski park privući još više aktivnih Bjelovarčana. Novo je mjesto rekreacije na raspolaganju svima, a s obzirom na zauzetost koju su pokazali u glasovanju, vjerujem da mnogi jedva čekaju da svoju dnevnu rutinu vježbanja odrade upravo ovdje“, izjavio je tijekom otvorenja vježbališta Stijepan Petrović, područni voditelj prodaje za istočnu Hrvatsku Coca-Cole HBC Hrvatska.

Ukupno šest sprava za vježbanje kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela Coca-Cola u sklopu ove aktivne zone predaje Bjelovarčanima u trajno vlasništvo. Njima će se besplatno moći koristiti svi zainteresirani za aktivan život, od umirovljenika do profesionalnih sportaša, bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti.

Aktivnu je zonu svečanim rezanjem vrpce otvorio zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić istaknuvši: „Sretan sam što su naši sugrađani sami prepoznali vrijednost koju ovo vježbalište ima za podizanje kvalitete života u našoj lokalnoj zajednici te im čestitam na trudu i upornosti koje su uložili da bi pridonijeli ponudi našega grada. Park Borik i dosad je privlačio brojne naše sugrađane koji vole biti u formi, ali i jednostavno uživati u zelenilu, pa vjerujem da će njihov broj sad biti još veći te da će živjeti još zdravije“.

Kako se ispravno služiti novopostavljenim spravama, na današnjemu je otvorenju pokazao naš uspješni bivši rukometni reprezentativac i veleposlanik projekta Mirza Džomba pritom naglasivši: „Kretanje i vježbanje trebali bi postati navikom i dijelom života svakoga od nas, stoga se nadam da će Bjelovarčani na vježbalište svakodnevno dolaziti s jednakom odlučnošću koju su pokazali tijekom glasovanja. Tjelovježba donosi niz dobrobiti našemu cjelokupnom zdravlju, a ovaj mi je projekt prilika da o tome poučim sve one kojima je potreban dodatan poticaj da aktiviraju svoje tijelo i učine nešto dobro za svoje zdravlje.“ Uz Mirzu Džombu veleposlanica je projekta i televizijska voditeljica Antonija Blaće.

Projekt je uređenja aktivnih zona Coca-Cola pokrenula prošle godine u okviru društveno-odgovornog projekta Pokret za radost kad je uređeno prvih deset vježbališta na otvorenome. Osim u Bjelovaru aktivne su zone ove godine uređene u Vrlici, Labinu, Vinkovcima i Zagrebu, a do kraja 2017. pridružit će im se Donja Stubica, Stari Grad, Supetar, Daruvar, Petrinja i Sisak. Digitalna platforma putem koje se odlučivalo o odabiru gradova ove je godine zabilježila gotovo 500 000 glasova iz cijele Hrvatske. Takav je izvrstan odaziv ujedno bio potaknut pozitivnim povratnim informacijama zadovoljnih korisnika vježbališta na otvorenome koja su lani otvorena u Drnišu, Slunju, Hrvatskoj Kostajnici, Pleternici, Vrgorcu, Cresu, Imotskome, Visu, Komiži i Kninu.

Partneri su projekta Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu su dali i Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

Fotogaleriju s otvorenja aktivne zone u Bjelovaru možete pogledati ovdje.