21.09.2016.

U Vrgorcu otvorena Coca-Colina aktivna zona

Vrgorac, 21. rujna 2016. – Vježbalište na otvorenome, koje Coca-Cola u Hrvatskoj uređuje u okviru društveno-odgovornoga projekta Pokret za radost, otvoreno je danas na igralištu pokraj osnovne škole u Vrgorcu. Time je Vrgorac, nakon Drniša, Slunja, Hrvatske Kostajnice i Pleternice, postao peti vlasnik vježbališta na otvorenome. Aktivne zone tvrtka uređuje i predaje u vlasništvo lokalnoj zajednici te na korištenje njezinim građanima, a do kraja 2016. godine planira ih urediti ukupno deset diljem Hrvatske.

„Vrgorčani su se svojom aktivnošću i angažmanom tijekom glasovanja za ovaj projekt izborili i danas na poklon dobivaju zasluženu nagradu. Ovim putem čestitam svim građanima što su omogućili unaprjeđenje kvalitete života u svojoj lokalnoj zajednici, što je i cilj našega projekta. Ovom prigodom zahvaljujem i svim partnerima koji su prepoznali projekt Pokret za radost i podržali nas. Želja nam je do kraja godine otvoriti još pet te u idućoj godini dodatnih deset aktivnih zona, a zahvaljujući interesu građana, sigurno smo da smo na dobrome putu prema tome cilju“, rekao je na otvorenju vježbališta predstavnik tvrtke Coca-Cole HBC Hrvatska Bruno Jelić.

Vježbališta na otvorenome obuhvaćaju ukupno šest sprava za vježbanje različitih namjena kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a moći će ih upotrebljavati svi zainteresirani za aktivan život – od umirovljenika do profesionalnih sportaša, bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti. Nakon otvorenja se aktivne zone predaju u trajno vlasništvo lokalnim zajednicama.

„Iznimno sam sretan što je Vrgorac jedan od gradova koji dobiva svoju aktivnu zonu i ovim putem zahvaljujem Coca-Coli što nam u vlasništvo predaje ovako lijepo vježbalište. Vjerujem da će mnogi naši sugrađani svoje slobodno vrijeme provoditi aktivno u prirodi, a zona pokraj igrališta pravo je mjesto za to. Stoga zahvaljujem i dragim Vrgorčanima što su svojom upornošću omogućili da grad Vrgorac postane bogatiji za još jedan rekreativan sadržaj“, izjavio je gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić.

Otvorenje aktivne zone u Vrgorcu podržao je i nekadašnji rukometni reprezentativac i veleposlanik projekta Mirza Džomba koji je okupljenim građanima pokazao nekoliko vježba na novopostavljenim spravama. „Nakon dugih godina vježbanja i aktivnoga života, veseli me što sam danas dio Coca-Colina projekta zahvaljujući kojemu imam priliku svoje znanje širiti među drugima. Posebno mi je drago što je u okviru projekta Pokret za radost riječ o lokalnim zajednicama i manjim sredinama u kojima postoji velika želja za pozitivnim promjenama i novim sadržajima. Vjerujem da će Vrgorčani na aktivnu zonu dolaziti s jednakom voljom koju su pokazali za vrijeme glasovanja“.

Partneri Coca-Coline inicijative uređenja aktivnih zona su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu je projektu dalo Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Uz Mirzu Džombu projekt podržava i televizijska voditeljica Antonija Blaće.

Nakon uređenja vježbališta na otvorenome Coca-Cola će u suradnji s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba te Hrvatskim Crvenim križem organizirati i vježbanje pod nadzorom kineziologa te radionice i savjetovanja stručnjaka o uravnoteženoj i kvalitetnoj prehrani.     

Uz Vrgorčane, Pleterničane, Kostajničane, Slunjane i Drnišane, u čijim su gradovima otvorene, za uređenje su se aktivnih zona izborili i Crešani, Imoćani, Višani, Komižani i Kninjani čije otvaranje slijedi u idućemu razdoblju.